It Is Very Hard To Say The Exact Truth, Even About Your Own Immediate Feelings

Much Harder Than To Say Something Fine About Them Which Is Not The Exact Truth

Thursday, January 08, 2009

One Last Breath

Jambatan Putrajaya Malam 1 Januari 2009




Macam nak mengarang. Tapi tidak tau pula apa yang nak dikarangkan. Orang kata saya cool? Ahak! Saya bukan seorang yang cool. Happy-go-lucky itu mungkin. Tapi, masih ada emosi lain untuk saya kawal. Jangan paksa saya untuk melakukan sesuatu yang tidak saya gemari. Nombor telefon? Saya tidak akan beri kepada orang yang saya tidak kenal. Mintalah daripada siapa pun, saya tidak akan jawab panggilan dari nombor yang tidak saya kenali. Maaf.


Orang nak add friendster? Saya ignore. Orang nak add myspace? Saya fikir lapan juta kali untuk klik 'accept'. Orang nak berbual di YM? Saya akan buat tak faham sahaja. Kalau ada yang betul2 penting baru saya reply. Saya sangat tidak gemar pada chatters2 yang menggunakan perkataan2 yang pelik2. Kalau dulu mungkin juga saya ada tergolong dalam golongan begitu. Sekarang tidak. Saya bukannya golongan muda remaja. Saya dah dewasa. Umur saya hari ini 29 tahun, 2 bulan, 8 hari.


Dulu, 7 - 8 tahun lepas, fs dan ms memang merupakan antara laman web sosial yang paling popular. Saya juga tidak terkecuali. Memang seronok ada akaun2 tu semua. Rasa popular. Gembira dapat ramai kawan. Konon2 la kan. Saya ada akaun Facebook. Itu pun sebab nak layan online game 'parking wars' yang diperkenalkan oleh aTunG. Tapi, lama kelamaan, makin bertambah pula rangkaian sahabat di Facebook.


Minta maaf kepada siapa2 sahaja yang saya ter'ignore'. Memang saya bukan seorang yang cool kan? Huehue!~ Ada juga yang kata saya pilih kawan. Tidak sama sekali. Saya bukan seorang yang 'memilih bulu'. Jangan double meaning lak! Ahak!~ Saya tidak suka membenci. Saya tidak suka dibenci. Bukan saya berlagak atau apa. Akaun hanya tinggal akaun.


Tahun lepas saya telah men'delete' separuh daripada senarai rakan2 di FS. 200 lebih rakan yang malang. Bagi saya, kalau setakat 'add' kemudian ignore, baik tidak payah. Betul? Saya hanya akan 'log-in' FS jika saya sekiranya saya mahu melihat2 apa yang perlu. Buat masa sekarang ini, ada lebih kurang 50 rakan yang tersenarai sebagai rakan baru telah saya ignore list kan. Maafkan saya ya!


Katalah apa saja. Saya memang tidak punya alasan untuk menjawab soalan2 mengapa saya tidak meng'add' lagi rakan2 di FS. MS mungkin saya akan 'accept'. Kalau bukan saya sendiri yang beri email saya, saya tidak accept. Saya minta maaf. Saya ada akaun Fotopages. Saya akan update entry saya di FP bila2 saya rasa saya mahu update. Bila2 saya ada gambar2 baru yang saya kira agak cantik, saya akan update. Saya bukanlah seorang jurugambar. Itu bukan bidang saya. Saya mengambil gambar secara suka2. =)


Kepada rakan2, sahabat2 yang ada terasa hati dengan saya, saya minta maaf. Bukan saya sengaja. Tapi, semuanya bersebab. Terima kasih juga kepada semua yang menerima saya sebagai seorang sahabat. =) Saya bukanlah seorang yang 'perfect'. Saya akan cuba untuk menjadi seorang sahabat atau rakan yang baik. Ikhlas. Jujur. Setia. InsyaAllah... =)







12 comments:

  1. uhukS..sungguh laaa takut i dengan ekau obert..huk3..

    ReplyDelete
  2. hek ..
    takut lak ..
    agagaga!~
    jangan la takut dengan ai...
    isk..

    ReplyDelete
  3. ai like ur coretan hati... ini menunjukkan yu dah dewasa dan matang dalam meniti hari... kat fs ai pun ader lagi dalam 50 pending untuk di accept wamamkakakakka... dan mungkin akan menjadi pending selamanya ...

    ReplyDelete
  4. wamamakakaka..
    bia kan aje pending sampai bila2 pon.
    miahahah!~
    ai laik tu tri for.
    agagagaga!~ >:D

    ReplyDelete
  5. erk..
    melorku nih ..
    nGaa
    fungkurian kah ?
    agagagagaga!~
    apa yg wise nye tu ?
    huehueheue :">

    ReplyDelete
  6. ia fungkur yg riang wakahkah....

    wise man..aauuwwww

    ReplyDelete
  7. uhuhu..
    fungkur yg riang ek?
    agagagaga!~
    wise man ? oUch!~ }:P

    ReplyDelete
  8. Yeah dear...
    there's 'something'...the bridge...
    it will never be broken...
    =D

    ReplyDelete
  9. oooooooo.........
    patut ler aku call ko x dapat....
    yg ada kat aku nie nmbr lama ko agaknyer....
    cessssss........

    ***ntah ngan mamat maner ntah aku berbicara tempoh hari!!!***

    ReplyDelete
  10. miahahah!~
    nGan sape yu beramas mesera tu noff sayam?
    agagagagaga!~
    sheannn....muah2!~

    ReplyDelete

Labels

Angry (2) April (21) Chef Bard (5) Disember (23) Family (1) February (19) Friendship (8) January (15) July (22) Jun (5) Life Story (107) March (15) May (9) November (13) October (12) Ogos (12) Ramadhan (1) Sad (5) September (11) Shout Out (79) Song (21) Song Of The Day (18) Tag (4)