It Is Very Hard To Say The Exact Truth, Even About Your Own Immediate Feelings

Much Harder Than To Say Something Fine About Them Which Is Not The Exact Truth

Tuesday, June 07, 2011

--==[[ Bad Day!~ ]]==--







Esok, akan bermula satu lagi episod baru dalam kamus hidup saya. Cam poyo je ayat ni kan? Tak tau lak nak taip apa. Rasa cam maleh pulak nak karang ayat2 skema. Almaklum lah kan. Saya sudah jadi insan biasa. Not a person in white coat anymore. Hukhuk... Tapi, apakan daya, saya tetap akan menaip ayat2 skema juga. Boleh ke boleh? Urat kaki kiri ni bila nak oke ke ntah. Adeh. Payah betul nak bangun kalau duduk lama2.



Kadang rasa ... Sangat looser.
Kadang rasa ... Sangat bangga bila kala masih mampu lagi mengeluarkan2 ayat2 yang ada unsur2 medic.
Kadang rasa ... Sangat best bila kala tahu apa tujuan pil2 yang ditelan.
Kadang rasa ... Sangat puas bila kala faham rancangan ala2 medic di televisyen.



Kadang rasa ... Cam poyo jeh bila dah tau apa yang akan berlaku dalam kes2 HouseMD @ CSI.
Kadang rasa ... Seronok bila apa yang diagak tu betul.
Kadang rasa ... Macam hapa je ntah.
Kadang rasa ... Macam best jeh.



Kadang rasa ... Go to hell la!
Kadang rasa ... Takpe... kejap je ni ... sabar.
Kadang rasa ... Siapa aku ... Kenapa mesti macam ni? Sampai bila?
Kadang rasa ... Apa hal pulak sibuk2?



Kadang rasa ... Macam nak bunuh orang.
Kadang rasa ... Nak lempang2 ... Sepak2 sampai mampus!
Kadang rasa ... Pelisssssssssssssssssssssssss laaaaaaaaaaaaaahhhhhhh...
Kadang rasa ... Tolong pergi main jauh2 boleh? Saru ok? Saru! Paham?



Kadang rasa ... Nak bela kucing lagi.
Kadang rasa ... Nak je ngadap piano kat sebelah pc ni sampai muntah.
Kadang rasa ... Suka hati la nak buat apa pon...
Kadang rasa ... Time aku dah lama berlalu...



Kadang rasa ... Tempat aku bukan di sini.
Kadang rasa ... Mereka yang bakal aku hadapi esok, tidak layak bersama aku.
Kadang rasa ... Tidak mengapalah.
Kadang rasa ... Mampukah aku berdiri ... gagah ... seperti dulu?



Kadang rasa ... Hilang pertimbangan.
Kadang rasa ... Nak memaki jeh.
Kadang rasa ... Nak tidur 24jam.
Kadang rasa ... Sangat childish.



Kadang rasa ... Lonely. Bosan.
Kadang rasa ... Sedih. Sunyi.
Kadang rasa ... Nak botakkan kepala macam dulu.
Kadang rasa ... Sebenarnya aku sudah mula berputus asa.



Sebenarnya ... Aku masih lagi mempunyai fikiran yang waras...
Sebenarnya ... Aku bukan sesiapa....
Sebenarnya ... Aku masih lagi mampu lalui hidup seperti dulu...
Sebenarnya ... Aku hanya insan biasa....





1 comment:

Labels

Angry (2) April (21) Chef Bard (5) Disember (23) Family (1) February (19) Friendship (8) January (15) July (22) Jun (5) Life Story (107) March (15) May (9) November (13) October (12) Ogos (12) Ramadhan (1) Sad (5) September (11) Shout Out (79) Song (21) Song Of The Day (18) Tag (4)