It Is Very Hard To Say The Exact Truth, Even About Your Own Immediate Feelings

Much Harder Than To Say Something Fine About Them Which Is Not The Exact Truth

Wednesday, February 04, 2009

Cancer ...




Assalammualaikum Warahmatullah. Hai. Hello.
Saya masih di Gemencheh, Negeri Sembilan. Hari ni hari ke-5 saya di kampung. Badan semakin sihat. Semakin kuat. Macam tema Milo kegemaran semua rakyat Malaysia. Tadi makan kari ayam masakan Omak. Banyak juga yang masuk ke dalam perut. 3 hari lepas hanya bubur sahaja yang mampu ditelan. Alhamdulillah. Semakin berselera.


Waktu ini, saat ini sedang melayan drama bersiri Indon yang saya tonton pada minggu lepas. Primata Cantik tajuknya. Tidak tahu pula drama ini disiarkan setiap hari atau tidak. Apa yang pasti, keletah Lisa, Ncup, Raka, Nyak, Babe dan watak2 lain mengingatkan saya dengan apa yang berlaku pada hari sebelum saya dibawa pulang ke Gemencheh.


Entahlah. Sebenarnya saya sihat. Sangat2 sihat. Tapi, kadang2, bila sakit datang, beginilah saya. Emosi memang akan terganggu. Hal kecil akan jadi besar. Hal remeh akan jadi penting. Buntu. Payah untuk berfikir. Blur.


Sekarang saya menggunakan Celcom GPRS. Lambat. Nak train RV dan TC pun susah. Tidak mengapalah. Lebih baik daripada tiada. Banyak yang ingin saya luahkan disini. Entah kenapa pula tidak mampu menyusun kata2. Masih blur.


Terima kasih tidak terhingga saya kepada nama2 yang saya nyatakan di bawah:

  • Omak Ayah.
  • Cemey.
  • Uj.
  • Nurul.
  • Bujal.
  • Atung.
  • Dan lain2 rakan yg call dan sms bertanyakan khabar.

*** Ini entry yang ditaip semasa di Gemencheh. Tidak dapat dipublish. Tengok ada dalam draft. Saya publishkan hari ini.







4 comments:

  1. i heard uj dtg umah yu dengan berkain pelikat.. hikhik... anyway tengs uj very2 much for helping...

    ReplyDelete
  2. Primata cantik tu ai ari2 polo...
    stiap isnin sampai sabtu...
    koh..koh..koh...

    ReplyDelete
  3. haah..uj kata dia tgh tidomasaatungcall suhdiadtgtuh...

    **spacebarrusak..ahak!

    ReplyDelete
  4. cak!! semoga yu cepat sihat, tapi tau dah sihat pasal dok flood comment blog ai :p

    ReplyDelete

Labels

Angry (2) April (21) Chef Bard (5) Disember (23) Family (1) February (19) Friendship (8) January (15) July (22) Jun (5) Life Story (107) March (15) May (9) November (13) October (12) Ogos (12) Ramadhan (1) Sad (5) September (11) Shout Out (79) Song (21) Song Of The Day (18) Tag (4)