It Is Very Hard To Say The Exact Truth, Even About Your Own Immediate Feelings

Much Harder Than To Say Something Fine About Them Which Is Not The Exact Truth

Saturday, July 17, 2010

--==[[ Laskar Pelangi!!~ ]]==--

Matahari terbenam. Pantai Jeram, Selangor. April 2010

Kepala rasa macam nak pecah. Tapi masih mengadap pc. Mata ala2 macam nak pejam je gitu. Huhu. Rutin. Setiap hari sampai ke rumah, saya akan ke dapur, cuci tangan. Jika tidak pun, masuk ke bilik air, cuci tangan dan kaki. Selepas itu buka semua baju. Bertowel. On PC. Kadang2, stokin yang terakhir saya buka kalau tidak terus ke bilik air. Macam apa je entah? Bertowel dengan stokin. Haha!

Rutin juga, saya akan melakukan apa sahaja perkara yang patut di hadapan pc. Selagi belum habis melayan game2 RPG online dan game2 di Facebook, selagi itulah saya tak akan bergerak dari depan PC. Saya hanya akan terus mandi sekiranya sampai ke rumah waktu maghrib. Kalau tidak pun, saya akan berhenti ketika terdengar azan berkumandang. Dan kalau lebih dari waktu Isyak, makanya, selagi tak juling2 lah mata mengadap PC, selagi itulah saya batukan diri.

Rutin juga, sambil layan game, saya akan on SAM4 untuk melayan lagu2 yang ada dalam simpanan saya. Kalau tidak melayan lagu, saya akan tonton drama bersiri House yang saya download. Sungguh multitasking kan? Kadang2, terabai juga salah satu. Ada juga episod yang ditonton lebih dari satu kali. Paling tidak pun, saya akan melakukan 3 perkara sekaligus. Game-lagu-karaoke. nGa.

Normal, lagu2 peberet yang ada di blog ini yang akan menjadi halwa telinga. Jika tidak, saya hanya biarkan autolari. Bila ada lagu yang tidak berapa nak sedap, saya akan skip. Bila skip2 pun sama juga, saya akan klik sahaja di folder 'Peberet'. Rela juga saya biarkan sahaja bilik ini senyap kalau kepala terlalu berserabut. Saya juga begitu semasa memandu. Lagu2 peberet di hp sambil melalak sorang2 dalam kereta, atau senyap sunyi.

Hari ini, saya layan game2 sambil mendengar lagu. Saya mengarang di waktu ini kerana sebuah lagu yang begitu menarik perhatian saya. "Laskar Pelangi", nyanyian Nidji yang menjadi lagu tema sebuah filem Indonesia yang juga bertajuk Laskar Pelangi. Sebenarnya, bukan pertama kali terdengar, tapi, hari ini saya betul2 tergoda.

Spontan, saya cari di YouTube. Klip video nya tak berapa nak mantap. Tapi, alunan muzik dan liriknya bagus. Saat ini, dah kali ke 5 ulang dengar. "Menarilah dan terus tertawa, walau dunia tak seindah syurga. Bersyukurlah pada Yang Kuasa, cinta kita di dunia, selamanya." Tidak keterlaluan kalau2 saya kata jatuh cinta dengan lagu ini.

Tangan juga gatal klik link2 yang ada. Maka terjumpalah filem Laskar Pelangi. Cadang nak layan filem ni masa nak tidur nanti. Tapi, memandangkan jam dah 1 pagi, lain kali sajalah. Kalau dilayan karang, lambat pula tidurnya. Kalau dah mula, mesti nak tonton sampai habis kan? Tak payahlah. Lambat pula tidurnya karang.

Kalau tak kerana sms dari dia tadi, memang saya tak perasan waktu sekarang dah tengah malam. Tadi, selepas 2 orang tamu datang tengok bilik, saya ada masak air. Cadangnya nak buat air milo. Pun, dah terlupa juga. Airnya pun dah sejuk. Esok sajalah. Tak mahu lena pula mata ni nanti.

Oww, lupa. Bilik2 di rumah ni akan saya sewakan. Tapi, bila fikir2 semula, rasa macam tidak mahu pula. Dah lama sangat berseorangan di rumah ni. Aneh pula bila ada teman yang tidak pernah kenal tinggal bersama2. Rasa lebih senang hidup berseorangan. Privacy. Lonely. Buat apa pun orang tak kisah. Lainlah kalau teman yang dah memang masak dengan perangai masing2. Kan? Hmm. Macamana nih?

Aah. Baiklah. Mahu merehatkan badan pula. Mandi. Baring. Online guna hp sekejap. Tidur bila kala mata dah terlelap. Macam malas nak mandi pun ada juga ni. Hehe. Hujan di luar sana. Segan pula rasanya nak mandi. Sejuk. Kalau ada tab mandi dalam bilik air tu kan bagus? Hue hue.

  • Nak mandi ke tak ... Nak mandi ke tak ... Nak mandi ke tak ...
  • Nak buat milo ke tak ... Nak buat milo ke tak ... Nak buat milo ke tak ...
  • Arr... Tima kaseh Hayang sebab sms tadi.
  • Lagu yang anda dengar semasa baca karangan ni adalah lagu Laskar Pelangi.
  • Okey!
  • Sekian. Terima kasih.
  • Selamat malam.
  • Tata.







6 comments:

  1. "Lagu yang anda dengar semasa baca karangan ni adalah lagu Laskar Pelangi." <<= tak dengar pon... haaaa mute rupenye kehkehkeh

    ReplyDelete
  2. << gatal translate entry u ni ke english.. cuba baca.. lawak gila wakakakaka

    Feel like my head explode. But still before the pc. Ala2 kind of closed my eyes gitu je. Larisa. Routine. Every day up to the house, I will proceed to the kitchen, wash your hands. If not already, get into the bathroom, wash your hands and feet. After that go all the clothes. Bertowel. On the PC. Kadang2, socks last time I go to if not directly to the bathroom. What kind of knows je? Bertowel sock. Haha!

    Routine, I'll do what I do to be in front of the pc. As long as unfinished treat game2 online RPG and game2 on Facebook, so long that I will not move from the front of the PC. I will continue to shower should reach the house at dusk. If not already, I will stop having heard azan sounded. And if over time combine, therefore, as long as it is eye juling2 before the PC, as long as that is my personal batukan.

    Routines also serve as game, I will be on SAM4 to treat lagu2 is in my savings. If not treated the song, I will watch the drama series House that I download. So multitasking is not it? Kadang2, neglected one also. We have also seen an episode more than once. Most did not, I will do three things well. Game-songs-karaoke. nga.

    Normal, lagu2 peberet available in this blog will be candied ear. If not, I just let autolari. If you have any songs that do not really want to taste, I'll skip. When skip2 been the same, I would just click on the folder 'Peberet. I am also willing to leave this room only silence when the head is too fibrous. I also like when driving. Lagu2 peberet in melalak sorang2 hp while in the car, or quiet quiet.

    Today, I serve game2 while listening to songs. I write at this time for a song that so attracted my attention. "Laskar Pelangi", singing the theme song of Titans that Indonesia is also a film called Laskar Pelangi. Actually, not the first time heard, but today I betul2 tempted.

    Spontaneous, I find on YouTube. Video clip its not how I sound. But waves of music and lyrics well. At this time, I was listening to the fifth anniversary. "Menarilah and continued to laugh, even the best of the world is not heaven. Give thanks to the power, we love the world, forever." I said no exaggeration kalau2 fell in love with this song.

    Hand also itchy click link2 available. So terjumpalah film Laskar Pelangi. I treat my films suggest the time I sleep later. However, since the hour I first morning, Just another time. If the stones are treated, nor sleep late. If I start, I need to watch out, right? Not payahlah. Corals are slow sleep.

    If not for sms from him just now, I have not noticed it and now my middle of the night. Just now, after two guest rooms come see, I have the cooking water. Cadangnya should I do water. Somehow, I forgot, too. I have cold water. Just tomorrow. Refused to sleep while my eyes soon.

    Oww, forget. Bilik2 in my house I'll rent. However, when fikir2 again, do not want to feel like as well. I long so alone in my house. Weird is when a friend who never knew lived bersama2. Feel happy living alone. Privacy. Lonely. People do not mind it. Lainlah if a friend who was really cooking with masing2 behavior. Right? Hmm. Macamana nih?

    Aah. Okay. Want your body is relaxing. Bath. Baring. Online hp intermittent use. Sleep when my eyes sometimes terlelap. How lazy I have also been my bath. Hehe. Rain outside. I feel shy while bathing. Cool. If there is a bathroom Bathtub tu bagus kan? Hue hue.

    I want to shower ... I want to shower ... I want to shower ...
    I want to do should be to ... I want to do should be to ... I want to do should be to ...
    Arr ... Tima Hayang love for sms earlier.
    Songs you hear while reading my writing the songs, Laskar Pelangi.
    Okey!
    Thank you. Thank you.
    Good night.

    ReplyDelete
  3. "Bertowel sock."

    "Normal, lagu2 peberet available in this blog will be candied ear. If not, I just let autolari."

    "Actually, not the first time heard, but today I betul2 tempted."

    "Hand also itchy click link2 available."

    "Corals are slow sleep."

    "Cadangnya should I do water."

    "Lainlah if a friend who was really cooking with masing2 behavior."

    "I feel shy while bathing."


    *gelak guling-guling*

    ReplyDelete
  4. Bengong nye. Yang gi tuka sebijik2 tu kenapa kah. MIakakakakakak!
    Takde keje betul lah..
    Miahahahahahah!
    Adeh~ Krem pusat! Miakakakakak!
    Adikku.. Adikku.. Walalalalalahh!!~~
    *Masak tuna roll jap!*

    ReplyDelete
  5. wakaka bukan i ler - takde keje nak tukar sebijik2! kan ke google chrome ni ada option translate! tu la my hand itchy go click2 hihi

    ReplyDelete
  6. Woh! Siyes? Nak try jugak la. Huk huk.

    ReplyDelete

Labels

Angry (2) April (21) Chef Bard (5) Disember (23) Family (1) February (19) Friendship (8) January (15) July (22) Jun (5) Life Story (107) March (15) May (9) November (13) October (12) Ogos (12) Ramadhan (1) Sad (5) September (11) Shout Out (79) Song (21) Song Of The Day (18) Tag (4)