It Is Very Hard To Say The Exact Truth, Even About Your Own Immediate Feelings

Much Harder Than To Say Something Fine About Them Which Is Not The Exact Truth

Wednesday, January 04, 2012

Heart Of Courage





Rasanya, satu hari nanti, mau kena tengking kot? Sekali dua kali okey lagi lah. Kalo banyak2 kali, mahu tertempik juga agaknya. Sorry to say ya. Tak kiralah engkau tua ke, muda ke, senior ke, junior ke, go to hell. Memang go to hell la kan. Pasal engko kapir laknattullah. Sorry to say again. :)


Aku memang jarang2 sekali marah2. Kena marah atau memarah pun aku tetap senyum. Tadi, aku cuma diam dan buat biasa. Pasal, aku malas untuk marah2. Bukan dalam mood untuk marah2. Hari ini aku diam dan senyum, esok, lusa, minta maaf kalau aku tertengking.


Andai kata satu hari nanti aku tidak sengaja atau sengaja maki, padan muka ya. Akan aku suruh engkau datang tengok kaji sendiri. Aku cakap tak faham2 kan? Bahasa Melayu engkau tidak faham. Bahasa Inggeris pun engkau tidak faham. Nak suruh aku cakap bahasa Hindi ke apa? Memang confirm engkau ternganga2 sahaja nanti.


25 tahun bekerja ya? Good! Very good! Nama sahaja 25 tahun kerja. Tapi, haram. Langsung tidak praktikal. Esok, lusa, engkau datang lagi, akan aku suruh engkau cari, check, buka, tengok, catat dan buat sendiri. Ini janji aku. BULLSHIT!!





4 comments:

  1. sometimes mereka ni harus di ajar.. rude!~ kurang ajar~ tak diajar~~ heheh... harus kena pada btg idung sendiri supaya sedar betapa kita hanya manusia biasa. *peaceeee ya'll*

    ReplyDelete
  2. Cegu: Good Evening Teacher! Huehue. Takot lak? Ai jarang2 ni marah. Tapi ni memang entry sangat marah nih. Cuma tadak rotan nak sebat2 jeh. Akekeke...

    ReplyDelete
  3. Cemey sayam: rude tu mmg ya. Tang tak diajar tu pyh nak kata tu psl dah tahap umo pencen. Akekekek! Tp, tadi belaku gak la insiden krg menyenangkan. Huehuehue...

    ReplyDelete

Labels

Angry (2) April (21) Chef Bard (5) Disember (23) Family (1) February (19) Friendship (8) January (15) July (22) Jun (5) Life Story (107) March (15) May (9) November (13) October (12) Ogos (12) Ramadhan (1) Sad (5) September (11) Shout Out (79) Song (21) Song Of The Day (18) Tag (4)