It Is Very Hard To Say The Exact Truth, Even About Your Own Immediate Feelings

Much Harder Than To Say Something Fine About Them Which Is Not The Exact Truth

Saturday, August 17, 2013

Pagi Yang Gelap

"Bismikallah hummanada'u....."

Bunyi alarm yang di set di hp selepas Subuh pagi2 tadi. Capai hp, stop alarm. Tarik selimut. Kebil2 mata sekejap. Pandang ke tingkap. Hah? Dah terang? Kerja!

Bangun tido. Aneh. Kenapa terang sangat jam 7 gini? Capai tuala. Pegi depan, buka sliding door. Dengan hanya berbokser dan towel dililit ke leher, menggeliat tak hengat punya, pahtu tutup langsir laju2 sebab baru pasan gadis comel, jiran yang duduk di rumah atas ni ada kat bawah... (tak tau la dia nampak ke tidak! haha!)

Pahtu pegi dapo, minum air masak segelas. Masukkan pakaian kotor ke dalam mesin basuh. Tekan butang on dan start. Masuk bilik, buka tingkap. Masih lagi terfikir, "kenapa terang sangat hari ni?"

Pergi depan, on tv, capai remote astro, tekan butang 103. Aneh. Tak ada MHI ke hari ni? Tukar ke channel lain. Bosan. Off tv. Masuk bilik nak mandi. Masih lagi berasa sangat aneh dengan pagi yang sangat terang.

Off tv. Off astro. Woh?!! Sudah pukul 11.39 rupanya? Pandang ke jam dinding, 11.49 (sebab cepat 10 minit. Hehe) Masuk bilik, tengok hp, 7.39AM. Hoh? Dah sejak bila jam hp tukar jadi time obersi? Haha! Hambik hobat! Nak keja apanya dah tengahari gini? Tengok page, ada 12msg pasal kes pagi ni. Kuikui.

Maka, bermalas - malasan la di atas katil sambil taip entry ni. Kikiki... No wonder la terang kedaung! Petang2 karang pegi la jenguk jap apa opis. Pahtu buleh g beraya jap mana2. Tak pun, balik kampung terus. Hehe.

Orait! Mahu mandi manda. Kebuluran sudah.

Salam Sayang Dan Rindu Selalu.... =)

3 comments:

Labels

Angry (2) April (21) Chef Bard (5) Disember (23) Family (1) February (19) Friendship (8) January (15) July (22) Jun (5) Life Story (107) March (15) May (9) November (13) October (12) Ogos (12) Ramadhan (1) Sad (5) September (11) Shout Out (79) Song (21) Song Of The Day (18) Tag (4)